מערכת הורידים ברגליים היא מערכת מסועפת, אשר במקרים רבים נפגעת וסובלת מאי ספיקה של הורידים השונים. פגיעה זו מתבטאת בתופעה הנפוצה של ורידים בולטים ברגליים, וגורמת לבעיה אסתטית אצל אנשים רבים.
מקרים רבים של ורידים בולטים ברגליים נעוצים באי ספיקת הורידים המסועפים, ללא פגיעה בוריד הראשי (וריד הספנה). במקרים אלה, הבליטה של הורידים נוצרת מכיוון שקיימת בעיה קשה בורידים המדוברים ללא נזק ניכר בוריד הראשי.
מטופלים אלה אינם צריכים לעבור ניתוח מלא אלא יכולים להסתפק בטיפול להוצאת הורידים הקטנים והבולטים באמצעות מחט.
למי הטיפול מתאים?
הטיפול באמצעות מחט מתאים כאמור במקרים שלא נראה שקיימת פגיעה בורידי הספנה. ניתן לאבחן זאת בקלות על ידי בדיקת דופלקס, ובמקרים שמדובר בכלי דם גדולים שלא יכולים לעבור טיפול באמצעות קצף, לייזר או גלי רדיו ממליצים טיפול במחט.
על הטיפול עצמו
הטיפול במחט מתבצע תחת הרדמה מקומית ומתחיל בהחדרת המחט מעל הוריד הפגוע ויצירת חור.
לאחר מכן, שולפים באמצעות מכשיר מיוחד בצורת וו את הוריד המדובר החוצה, מחברים את הקצוות וסוגרים את הפתח.
מדובר בטיפול קצר ויעיל מאוד, שבסופו מוציאים החוצה את חלקי הוריד הפגועים ומתקנים את זרימת הדם הלקויה ואת המראה האסתטי של הרגל.
בניגוד לטיפולים אחרים פחות פולשניים כמו גלי רדיו למשל, הטיפול באמצעות מחט נחשב לפולשני וקשה יותר, ודורש החלמה של כשבוע עד החזרה לפעילות מלאה.
סיכויי ההצלחה
הטיפול באמצעות מחט הוא טיפול יעיל ביותר, בעל סיכויי הצלחה גבוהים ולאחריו ניתן להגיע לתיקון מוחלט של מראה הרגליים.
חשוב לזכור שלמרות סיכויי ההצלחה הגבוהים, סיכויי החזרה של הורידים ברגליים גבוהים מאוד, ומספר שנים לאחר הטיפול עלולים להופיע ורידים חדשים (בעקבות אי ספיקה של ורידים אחרים).
הסיכונים בטיפול
בדומה לכל טיפול, גם בטיפול במחט קיימים סיכונים שונים. הסיכון המרכזי של הטיפול באמצעות מחט הוא שטפי דם, שנגרמים לאחר החדרת המחט והפעילות הרבה ברקמה התת עורית.
שטפי הדם האלה אינם גורמים לנזקים ארוכי טווח ונספגים תוך מספר שבועות. כמו כן, תהליך ההרדמה עצמו עלול לגרום לבעיות שונות, ובאזור הטיפול עלולים להיווצר זיהומים שונים.
ראו גם: